Polstenje

 

  • Je ena najstarejših tehnik tekstilne umetnosti, ki se v sodobni obliki oz. kreativnosti uveljavlja tudi v modernem oblikovanju.
  • Pri polstenju – filcanju iz nepredene volne oblikujemo, ustvarjamo vlaknovino (kompaktno in trpežno blago, ki ga ni mogoče parati).
  • Mokro polstenje je tradicionalen način, kjer ročno obdelavo s pomočjo tople milnice dosežemo, da se vlakna zasidrajo druga v drugo in nastane polst, bolj domač izraz - klobučevina. Za dekoracijo pa lahko uporabimo tudi suho polstenje, kjer z iglo lahko kombiniramo zahtevnejše barvne kompozicije. Da copat ne drsi je na podplatu delno ali v celoti premazan s tekočim lateksom.
  • Polstenje nudi velik obseg izdelkov (copati, šali, obleke, torbice, ogrlice …) Narava vlaken in ročna obdelava omogočta, da je vsak izdelek unikaten - neponovljiv in samostojen.
  • Polsteni copati so primerni za vse letne čase, saj je volna najboljši naravni izolator in se prilagodi telesni temperaturi, ter omogoča dihanje in vpija vlago, tako pozimi grejejo, poleti pa hladijo, zaradi edinstvene izdelave pa imajo tudi lastnost rahle masaže stopal. 
  • Copati so udobni in so primerno darilo za vsakogar in za vsako priložnost.

 

POLSTENI COPATI

 

Vzdrževanje:
Peremo jih na programu za volno (30 stopinj). Ker se volna s pranjem malo skrči, tudi oblika se lahko malo spremeni, copate po pranju še mokre obujemo na boso nogo, da se spet oblikujejo po nogi. Nato jih sezujemo in jih pustimo, da se posušijo. Če se zunanji robovi muckajo, lahko mucke obrežemo s škarjami ali ročno odstranimo.

 

 

 

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information